Hjemme igen har jeg faktisk ikke fået lavet foie gras endnu. Men jeg har fundet et virkelig lækkert alternativ: Lafitte, som fås lokalt hvor jeg bor.
Foie gras er der mange meninger om. Jeg har selv fået det fra barnsben, og synes det smager himmelsk - når det vel at mærke er en god foie gras. Det skal nok lige tilføjes, at jeg herhjemme ofte har kasseret en foie gras, der har været trannet og ganske uspiselig.
Det politiske aspekt ser jeg nok fra en lidt anden vinkel. Foie gras er jo gammel kulturarv.
Og så er det en del af noget, jeg rigtig godt kan lide: Gæstebud fra "fadeburet"! Primært kolde retter, der bare skal anrettes pænt. Så er der også en realistisk sandsynlighed for at få sat hår og lagt make-up før gæsterne kommer.. med mindre man også skal pynte lagkage, fordi det er pjevsens 4 års fødselsdag, som det var tilfældet i søndags. Men hun fik et brag af en fest :)
Og dem skal man tage hensyn til - ingen skal sidde ved mit bord, og ikke føle sig tilpas. I bund og grund handler det basalt set om hvor velkommen man føler sig.
Så hvordan får man ordnet det så alle får smagt delikatessen uden at gå på kompromis?
Ved at definere den lidt om: Ikke bare foie gras, men et lille udvalg af andedelikatesser:
- Foie Gras de Canard (and)
- Ande-rillette (sådan lidt á la julesylte, men meget anderledes smag)
- Røget andebryst
Hertil samme koncept med laks:
- Røget Fanø-laks
- Varmrøget laksesalat
Så det varme:
- Gedeost-toast
- Papardelle med 3 slags pesto (basilikum, svampe- og trøffel, og artiskok) og parmesan
Og endelig det grønne:
- Tomatsalat med mozarella og hjemmerørt pestodressing på spæd spinat og krølsalat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar