
Linsesuppe findes i mange varianter. Denne er sin helt egen, fordi det rå løg og persillen giver et meget sommerligt modspil til den varme, krydrede suppe. Rå løg lyder ikke umiddelbart som et hit - men i kombinationen er det helt rigtigt! Og så forebygger det forkølelser.
Hvis man vil, kan man passere de kogte linser gennem en sigte. Det smager godt, men det tager sin tid, og man får ikke alle de gode fibre at spise.

250 g brune linser (du Puy), pillet og skyllet
100 g jasminris
1 løg, meget fint hakket
1 god håndfuld bredbladet persille, fint hakket
ca. ½ spsk. salt
1 tsk. spidskommen
½ tsk. peber
½ tsk. allehånde
¼ tsk. kanel
evt. 1-2 spsk. smør
1-2 spsk. Herbamare Urtebouillon
Fremgangsmåde:
Kog linserne møre i usaltet vand efter anvisningen på posen i (ca. 6,5 dl vand i 20-30 min., men linser har forskellig kogetid og væskebehov, følg derfor anvisningen på posen).
Kog risen for sig i rigeligt vand - 5 dl vand - i 20 min., den skal koge lidt ud. Både ris og væske skal bruges.
Hak imens løgene superfint - det er vigtigt, at de er hakket så fint som du overhovedet kan, for at give det delikate indtryk. Men fald ikke for fristelsen til at rive dem, de mister strukturen og afgiver alt for meget væske på den måde.
Hak også den bredbladede persille, knap så fint.

Rør de rå, finthakkede løg i, og vend risen med så meget af kogevandet, at suppen får en cremet konsistens.
Spæd evt. suppen op med lidt mere vand, den skal ikke være for tyk.
Varm forsigtigt suppen op under omrøring, og tilsæt løg og den hakkede persille.
Tilsæt krydderier, et par spsk. smør og evt. bouillonterning, og lad forsigtigt suppen få et opkog under omrøring, så den tager smag - pas på, den brænder nemt på.
Servér f.eks. med grillede lammepølser og ristet, groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar